Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konståret 2020

15 februari, 2020 @ 08:00 - 17:00

Välkommen till konståret 2020

Konsthallen är stäng till den 15 februari. Då är ni välkomna till vår första vernissage.

Mona Hedin 15/2 – 29/3

Mona Hedin (född 1946) är textilkonstnär och arbetar med textila objekt, främst gobelänger, gärna i oregelbundna former. Mona utgår från det textila materialets förutsättningar, material som ull, lin och silke, men också främmande material som skapar en tredimensionell bild. Mona Hedin är en målande konstnär i det textila materialet, hon målar helt enkelt i garn.

Vävningen är mitt långsamma språk, som kräver mycket förarbete av skisser, val av material och färg, det är en långsam process/ Mona Hedin

I sina textila bilder arbetar hon med naturens former i ett abstrakt formspråk, som blandas i en mix av minnen och företeelser som på olika sätt har beröringspunkter i hennes eget liv. Mona Hedin är yrkesverksam konstnär sedan mer än 30 år och hade sin första separata utställning 1984. Hon är representerad i landsting, kommuner, museer och kyrkor.

Max Book 4/4 – 24/5

Max Mikael Book, (född 1953) svensk målare, autodidakt. Har varit verksam som lärare på Konsthögskolan. Kraftfullt, ofta tungt måleri med hotfull naturromantik. Plötsligt kan han bryta in med en kontrasterande färg, en glipa som vänder stämningen i bilden. Han kan lägga in en gaffititex, ett meddelande, ett tecken som oförklarliga möten i bilden. Han arbetar med en glödande intensiv färgkänsla. Book är en av 80-talsgenerationens främsta konstnärer med ett stort antal utställningar.

Kim Berkhuizen 30/5 – 12/7

Kim Berkhuizen (född 1980) är uppväxt i Landskrona. I sin studio på Fröfabriken skapar han både måleri och skulpturer. Hans konst är abstrakt och han arbetar med akrylfärg, spray och spackel i starka färger.

Kim har bott lite överallt i världen som Malmö, Göteborg, New York, Ålesund i Norge samt i Spanien. Härifrån hämtar han mycket av sin inspiration ”I min abstrakta värld kan man hitta inspiration från naturen och havet. Skyskrapornas raka linjer, graffitimålningarna under broarna och konstnärer som jag beundrar”. Nu är han tillbaka i Landskrona sedan några år tillbaka.

Kim Berkhuizens skulptur Climate Refugee föreställandes en pingvin gjordes inför Floating Art festival 2018 i Helsingborg. Efter denna festival fick Kim en inbjudan från Landskrona Kommun och man kunde under några veckor betrakta denna 4m höga Pingvin i hamnbassängen utanför Stadshuset i Landskrona. Hans mindre Climate Refugees skulpturer har sålts till bland annat Stockholm och London.

Under 2019 har Kim haft flera soloutställningar, bland annat i Torekov och på galleri Ekvall +Törnblom i Stockholm. Under påsken fyllde han den 1000 kvm stora Exercishallen i Tyghuset Landskrona. Han har också varit representerad med verk på bland annat HD Vår salong, Kulturhotellet samt Galleri Lohme i Malmö.

Susanne Jardeback Olesen 18/7 – 30/8

Koloristen Susanne Jardeback Olesen (1959) arbetar sedan 20 år med konst på heltid och vid sidan om sitt eget måleri bedriver hon också kursverksamhet i sina ateljéer utanför Ask. Susanne arbetar i olika tekniker, såväl olja som akryl, och ibland med collage. Motiven upplevs som abstrakta eller halvabstrakta och är ofta i starka färger.

Hon kommer ursprungligen från Laröd där hon målade för Anna-Lisa Markby. Därefter har Susanne blivit skolad av konstprofessor Georg Suttner både utomlands, på Gerleborgsskolan, på Baldersnäs och i Lidingöakademin, Stockholm. Andra lärare som har varit betydelsefulla för Jardeback Olesens utveckling har varit bl.a. Hardy Strid, Kamill Lukaszewic, professor Claes Jurander och Inger Wallertz.

2011 utnämndes Susanne Jardeback Olesen till Nobelkonstnär och fick det hedersvärda uppdraget att tillverka Nobeldiplomen för ekonomi, kemi och fysik t.o.m. 2013 och för ekonomi även 2014.

2015 fick Susanne i uppdrag av Vetenskapsakademin att måla porträttet av den ständige sekreteraren Staffan Normark. Samma år utformade hon hederspriset till Årets Cancernätverkare i Sverige, som utdelas på Världscancerdagen i Stockholm, till professor och överläkare Roger Henriksson.

Susanne Jardeback Olesen har utsetts till Svalövs kommuns ambassadör 2013-2015. Hon anlitas till juryuppdrag för jurybedömda utställningar och är medlem i KRO, NVSK och BUS.

Landskrona Fotofestival 4/9 – 20/9
The Architecture of Memory

 

Alexander Klingspor 26/9 – 1/11

Alexander Klingspors surrealistiska bildvärld speglar hans liv och reflektioner på omgivningen. Urbana miljöer, dekadens och burleska scener är motiv du finner i hans verk. Klingspor (född 1977) är född i New York men kommer ursprungligen från Stockholm. Han har varit verksam konstnär sedan 1999 och haft utställningar på museer och gallerier i USA och Europa. Utställningen i Pumphuset Konsthall har namnet Metropolis Noir. Ett antal av verken visades på Waldemarsudde 2018.

Karin Dockson 7/11 – 20/12

Karin Weisz Dockson (född 1947) är en svensk målare, illustratör och arkitekt SIR/MSA.

Intresset för bilden började tidigt, då hennes far var frilanstecknare och inspirerade till skapandet. Under 70-talet var Karin Weisz Dockson grafisk formgivare, från 1982 arbetar hon på Dockson Arkitekter. Karin har parallellt arbetat med måleri och studerat vid bl.a. Gerlesborskolan i tempera- och akrylmålning, kroki och teckning.

” Att arbeta som bildkonstnär handlar för mig om kommunikation, att berätta, belysa och beröra med mina bilder, och att även skapa diskussion och delaktighet.”

Karin har tidigare arbetat mycket med porträttmåleri och gestaltning. Idag är hennes färgstarka målningar mer abstrakta med figurativa inslag som låter betraktaren fantisera fritt. Förutom måleriet arbetar hon med collografi där bilden ofta är föreställande.

Karin ingår i konstnärsgruppen MAGICK sedan 2002. Hon har också illustrerat ett antal bilderböcker.

 

Detaljer

Datum:
15 februari, 2020
Tid:
08:00 - 17:00