Borstahusdagen-årets borstahusare

Borstahusdagen den 20 augusti

Borstahusdagen arrangeras av Byalaget Gamla Borstahusen
De boende i Borstahusen startade 1994 ett Byalag med avsikt att vara ett språkrör för medlemmarnas gemensamma intressen och försöka skapa en god boendemiljö. En viktig uppgift är att försöka bevara det kulturella arv, bl.a.”Stejlebackarna", som Borstahusens bebyggelse utgör. Som exempel på vad Byalaget arbetat för var att bevara gamla pumphuset som idag är ett kulturcentrum med museum, konsthall och restaurang som vi är mycket stolta över.

Med Borstahusdagen vill vi lyfta fram Borstahusens spännande utbud av aktiviteter, mat och dryck, konst, historia, kultur och natur. Borstahusdagen har funnits sedan år 2007 , och dagen är till för både barn och vuxna för att visa upp hur mycket det finns att erbjuda i detta område både vad gäller sportaktiviteter, konst & hantverk, historia, badmiljö och gastronomi.

Vi välkomnar utställare och besökare att komma och njuta av atmosfären på hamnen. Gör ett besök på restauranger, affärer eller titta in på museum och konstförening. Eller shoppa loss bland loppis stånden, ta lotter eller äta etc. Det kommer även att finnas diverse aktiviteter för både barn och vuxna. Restauranger och butiker har ordinarie eller utökade öppettider.

PROGRAM

https://byalagetgamlaborstahusen.blogspot.com/2022/05/valkommen-till-borstahusdagen-sommar.html?fbclid=IwAR2IIS3Cox6BuCYrbn2FxJGwXNVw77MycS23JzRI7T9onHcu-u2lRv0l5qE

Alla aktiviteter 12.00–16:00 om inget annat anges.
Programpunkter för denna dag är:

Årets Borstahusare presenteras kl 15:00 vid pumphuset

Krabbfisketävling vinnarna presenteras kl 15:00 vid pumphuset

Dragspelsmusik vid pumphuset

Pumphusets museum och konstförening visar sina utställningar

Försäljning hantverk mm

Ponnyridning
Välkomna
Byalaget gamla borstahusen