Välkommen till Restaurang Pumphuset
På Pumphuset vill vi skapa en hamnkrog att komma tillbaka till. Här ska kunna njutas av mat & dryck i en härligt avslappnande miljö. I en underbar byggnad med en hänförande utsikt vill vi erbjuda en plats att umgås och fira det lilla extra i livet.
Influensen till maten utgår så klart från havet och här kan ni förvänta er en meny med fokus på råvaror, havet och en modern hamnkrog.
HÖST PÅ PUMPHUSET
Tiden flyger fram, nu är snart vår första sommar på Pumphuset över. Vi vill först och främst tacka alla gäster som besökt oss på härliga långluncher, middagar i solnedgången, After Beach, födelsedagar och firande. Nu ser vi fram emot att träda in i en ny säsong. Hösten på Pumphuset ska vara en mysig mötesplats för alla er gäster, en restaurang, bar & kafe som man vill besöka ofta. Vi har därför tagit fram ett par koncept och erbjudande som kommer rulla nu i höst.
AFTER WORK
På allmän begäran, nu är tiden åter kommen för fredags After Work på Pumphuset. Varje fredag hela hösten med start redan denna veckan. Vi håller konceptet mycket enkelt, pizzabuffé i baren och kylda drycker i glasen. Mat och ett glas vin eller en öl kostar 195 kr. Sista fredagen i varje månad kommer vi har livemusik eller Dj.
Tid: 17:00 – 20:00
AFTER DINNER
Framöver har vi ett kanonfint erbjudande för er som bara vill glida ner på ett glas eller två efter hemmamiddagen. Valfri dessert från meny, tillsammans med Avec och kaffe för 195 kr. Gäller efter klockan 20:00 varje helg.
BORSTAHUSAREN
Utöver vår a la carte meny har vi alltid ett par rätter på vår griffeltavla. Under sommaren har vi serverat mycket från hamnen, färsk stenbitsrom, nyfångad fisk, och grillat kött. Vi tycker detta har varit ett fint komplement till övrig meny, och perfekt för alla stammisar som vill ha lite extra variation. Under hösten kommer rätterna på tavlan att bli lite enklar och rustikare, även prisbilden kommer bjuda in till att unna sig lite oftare. Vi kallar den för BORSTAHUSAREN och även här håller vi oss under 200 lappen.
Gåsamiddag 8-9 november
Med fokus på just tradition, hantverk och respekt för denna fantastiska råvara har vi satt ihopa en härlig gåsameny i 6 serveringar fredag – lördag och en 3 rätters meny på söndagen.
Snacks
Crustad fylld med gåsleverkräm & sauterngelé, Surdegsbröd & hemkärnat smör
Soppa
Svartsoppa med terrine på hjärta och gåslever ALT
Jordärtskockssoppa, purjolök, vinägerfläsk & trattkantareller
Förrätt
Rillette på gåslår med svartkål, svampar och bakade lökar
Varmrätt
Rosastekt gåsbröst, sauterad röd spetskål, sockerstekt brysselkål, potatisfondant confiterad i gåsfett, syrligt äpplemos och gåssky.
Pre-dessert
Sorbet på filmjölk & äpple
Dessert
Ingrid marie, kavring, brynt smör & vaniljglass
695 kr
Farsdag Gåsalunch 10 november
Soppa
Svartsoppa med terrine på hjärta och gåslever ALT
Jordärtskockssoppa, purjolök, vinägerfläsk & trattkantareller
Varmrätt
Rosastekt gåsbröst, rillette på gåslår, sauterad röd spetskål, sockerstekt brysselkål, potatisfondant confiterad i gåsfett, syrligt äpplemos och gåssky.
Dessert
Ingrid marie, kavring, brynt smör & vaniljglass
495 kr
VINTER PÅ PUMPHUSET
Hösten har behandlat oss väl so far, underbart väder, ett mycket välbesökt Pop-up Gallery med Siw Malmkvists vackra akvareller. Pumphuset har verkligen levt upp under september månad. Tack till alla som besökt våra luncher, det har varit bra tryck och vi rekommenderar verkligen att boka ett bord om man vill säkra en plats.
Vi släpper nu programmet för resterande del av året.
Danske Julefrokost 1:e, 2:e 3:e & 4:e Advent
Kallt
Currysill
Kryddsill, med friterad lök, kapris & syrad grädde
Rågbröd, hemkärnat smör & lagrad ost
Smörrebröd och lax
Rostbiff, remoulad rostat bacon & inkokt lök
Ägg, majonnäs & räka
Kallrök lax med rökt färskost & citron
Varmt
Fläskfilé i champinjonsås
Rökt kalkonbröst med sockerstekt potatis, äpplemos, rödkål & sky
375 kr
Dessert tillval
Ris a la mande
75 kr
Uppesittarkväll med Liljegren och Lindfors 22 december
Nyårsmeny för avhämtning 31 december
Soppa på havskräfta och blåmussla, sallad på hummer och räka, chutney på äpple, krispig gurka, saltbakad gulbeta & dill
Oxfilé, potatisterrine, rödvinsky, kryddsmör, sotade lökar
Creme de pot au chocolate, björnbärskola lättvispad grädde & rostad vit choklad
695 :-
Utöver detta fortsätter givetvis lunchen med a la carte samt dagens Borstahusare. After Work på fredagar och kvällsmeny torsdag-lördag.
Vi har ett par abonneringar kvällstid i vinter som kan vara bara att känna till.
26 oktober, 16 november, 29 november, samt 6 december
Om oss
Restaurangen drivs av hyggliga människor med olika bakgrund, men med ett gemensamt och brinnande intresse för god mat & dryck. Vi vill dela med oss av en välkomnande atmosfär med högt i tak. Ständigt under utveckling och med en ambition att erbjuda en solid matupplevelse.
Vi lyfter gärna hantverket. Råvaran hanteras med flinka fingrar och stor respekt, men mat ska inte vara komplicerad och ska heller inte överanalyseras. Mat ska helt enkelt vara god och ätas tillsammans med människor man tycker om.