Välkommen till Restaurang Pumphuset

På Pumphuset vill vi skapa en hamnkrog att komma tillbaka till. Här ska kunna njutas av mat & dryck i en härligt avslappnande miljö. I en underbar byggnad med en hänförande utsikt vill vi erbjuda en plats att umgås och fira det lilla extra i livet.

Influensen till maten utgår så klart från havet och här kan ni förvänta er en meny med fokus på råvaror, havet och en modern hamnkrog.


HÖST PÅ PUMPHUSET

Tiden flyger fram, nu är snart vår första sommar på Pumphuset över. Vi vill först och främst tacka alla gäster som besökt oss på härliga långluncher, middagar i solnedgången, After Beach, födelsedagar och firande. Nu ser vi fram emot att träda in i en ny säsong. Hösten på Pumphuset ska vara en mysig mötesplats för alla er gäster, en restaurang, bar & kafe som man vill besöka ofta. Vi har därför tagit fram ett par koncept och erbjudande som kommer rulla nu i höst.

AFTER WORK

På allmän begäran, nu är tiden åter kommen för fredags After Work på Pumphuset. Varje fredag hela hösten med start redan denna veckan. Vi håller konceptet mycket enkelt, pizzabuffé i baren och kylda drycker i glasen. Mat och ett glas vin eller en öl kostar 195 kr. Sista fredagen i varje månad kommer vi har livemusik eller Dj.

Tid: 17:00 – 20:00

AFTER DINNER

Framöver har vi ett kanonfint erbjudande för er som bara vill glida ner på ett glas eller två efter hemmamiddagen. Valfri dessert från meny, tillsammans med Avec och kaffe för 195 kr. Gäller efter klockan 20:00 varje helg.

BORSTAHUSAREN

Utöver vår a la carte meny har vi alltid ett par rätter på vår griffeltavla. Under sommaren har vi serverat mycket från hamnen, färsk stenbitsrom, nyfångad fisk, och grillat kött. Vi tycker detta har varit ett fint komplement till övrig meny, och perfekt för alla stammisar som vill ha lite extra variation. Under hösten kommer rätterna på tavlan att bli lite enklar och rustikare, även prisbilden kommer bjuda in till att unna sig lite oftare. Vi kallar den för BORSTAHUSAREN och även här håller vi oss under 200 lappen.

Gåsamiddag 8-9 november

Med fokus på just tradition, hantverk och respekt för denna fantastiska råvara har vi satt ihopa en härlig gåsameny i 6 serveringar fredag – lördag och en 3 rätters meny på söndagen.

Snacks

Crustad fylld med gåsleverkräm & sauterngelé, Surdegsbröd & hemkärnat smör

Soppa

Svartsoppa med terrine på hjärta och gåslever ALT

Jordärtskockssoppa, purjolök, vinägerfläsk & trattkantareller

Förrätt

Rillette på gåslår med svartkål, svampar och bakade lökar

Varmrätt

Rosastekt gåsbröst, sauterad röd spetskål, sockerstekt brysselkål, potatisfondant confiterad i gåsfett, syrligt äpplemos och gåssky.

Pre-dessert

Sorbet på filmjölk & äpple

Dessert

Ingrid marie, kavring, brynt smör & vaniljglass

695 kr

Farsdag Gåsalunch 10 november

Soppa

Svartsoppa med terrine på hjärta och gåslever ALT

Jordärtskockssoppa, purjolök, vinägerfläsk & trattkantareller

Varmrätt

Rosastekt gåsbröst, rillette på gåslår, sauterad röd spetskål, sockerstekt brysselkål, potatisfondant confiterad i gåsfett, syrligt äpplemos och gåssky.

Dessert

Ingrid marie, kavring, brynt smör & vaniljglass

495 kr


VINTER PÅ PUMPHUSET

Hösten har behandlat oss väl so far, underbart väder, ett mycket välbesökt Pop-up Gallery med Siw Malmkvists vackra akvareller. Pumphuset har verkligen levt upp under september månad. Tack till alla som besökt våra luncher, det har varit bra tryck och vi rekommenderar verkligen att boka ett bord om man vill säkra en plats.

Vi släpper nu programmet för resterande del av året.

Danske Julefrokost 1:e, 2:e 3:e & 4:e Advent

Kallt

Currysill

Kryddsill, med friterad lök, kapris & syrad grädde

Rågbröd, hemkärnat smör & lagrad ost

Smörrebröd och lax

Rostbiff, remoulad rostat bacon & inkokt lök

Ägg, majonnäs & räka

Kallrök lax med rökt färskost & citron

Varmt

Fläskfilé i champinjonsås

Rökt kalkonbröst med sockerstekt potatis, äpplemos, rödkål & sky

375 kr

Dessert tillval

Ris a la mande

75 kr

Uppesittarkväll med Liljegren och Lindfors 22 december

Nyårsmeny för avhämtning 31 december

Soppa på havskräfta och blåmussla, sallad på hummer och räka, chutney på äpple, krispig gurka, saltbakad gulbeta & dill

Oxfilé, potatisterrine, rödvinsky, kryddsmör, sotade lökar

Creme de pot au chocolate, björnbärskola lättvispad grädde & rostad vit choklad

695 :-

Utöver detta fortsätter givetvis lunchen med a la carte samt dagens Borstahusare. After Work på fredagar och kvällsmeny torsdag-lördag.

Vi har ett par abonneringar kvällstid i vinter som kan vara bara att känna till.

26 oktober, 16 november, 29 november, samt 6 december

Om oss

Restaurangen drivs av hyggliga människor med olika bakgrund, men med ett gemensamt och brinnande intresse för god mat & dryck. Vi vill dela med oss av en välkomnande atmosfär med högt i tak. Ständigt under utveckling och med en ambition att erbjuda en solid matupplevelse.

Vi lyfter gärna hantverket. Råvaran hanteras med flinka fingrar och stor respekt, men mat ska inte vara komplicerad och ska heller inte överanalyseras. Mat ska helt enkelt vara god och ätas tillsammans med människor man tycker om.