Välkommen till Restaurang Pumphuset
På Pumphuset vill vi skapa en hamnkrog att komma tillbaka till. Här ska kunna njutas av mat & dryck i en härligt avslappnande miljö. I en underbar byggnad med en hänförande utsikt vill vi erbjuda en plats att umgås och fira det lilla extra i livet.
Influensen till maten utgår så klart från havet och här kan ni förvänta er en meny med fokus på råvaror, havet och en modern hamnkrog.
VINTER PÅ PUMPHUSET
Hösten har behandlat oss väl so far, underbart väder, ett mycket välbesökt Pop-up Gallery med Siw Malmkvists vackra akvareller. Pumphuset har verkligen levt upp under september månad. Tack till alla som besökt våra luncher, det har varit bra tryck och vi rekommenderar verkligen att boka ett bord om man vill säkra en plats.
Vi släpper nu programmet för resterande del av året.
Danske Julefrokost 1:e, 2:e 3:e & 4:e Advent
Kallt
Currysill
Kryddsill, med friterad lök, kapris & syrad grädde
Rågbröd, hemkärnat smör & lagrad ost
Smörrebröd och lax
Rostbiff, remoulad rostat bacon & inkokt lök
Ägg, majonnäs & räka
Kallrök lax med rökt färskost & citron
Varmt
Fläskfilé i champinjonsås
Rökt kalkonbröst med sockerstekt potatis, äpplemos, rödkål & sky
375 kr
Dessert tillval
Ris a la mande
75 kr
BORSTAHUSAREN
Utöver vår a la carte meny har vi alltid ett par rätter på vår griffeltavla. Under sommaren har vi serverat mycket från hamnen, färsk stenbitsrom, nyfångad fisk, och grillat kött. Vi tycker detta har varit ett fint komplement till övrig meny, och perfekt för alla stammisar som vill ha lite extra variation. Under hösten kommer rätterna på tavlan att bli lite enklar och rustikare, även prisbilden kommer bjuda in till att unna sig lite oftare. Vi kallar den för BORSTAHUSAREN och även här håller vi oss under 200 lappen.
JULFEST PÅ PUMPHUSET
Den 25 december bjuder Pumphuset in till stor julfest i Borsthusens hamn. Vi vill gärna se alla våra stammisar med släkt och vänner för en helkväll med god mat och fest.
Kvällen inleds klockan 19:00 med insläpp för er som har matbiljett, där vi dukar fram en stor buffe med massa smårätter. Njut av god mat och umgänge i med utsikt över ett krisigt Öresund. Från klockan 21:30 tar Karl-Oskar, Peter Nordehammar och Per Österberg plats på scenen för att underhålla
För den som bokar innan 10 december finns ett specialerbjudande med earlybird-pris på 350 kr för mat- och musikbiljett. Biljetterna förbokas och betalas enkelt direkt på vår hemsida under fliken ”boka bord”.
Vi ser fram emot att fira juldagen tillsammans med er! Varmt välkomna till en magisk juldagsfest på Pumphuset – en kväll vi sent kommer att glömma!
• Datum och tid: 25 december, insläpp kl. 19:00
• Underhållning: Karl-Oskar, Peter Nordehammar & Per Österberg, start ca kl. 21:30.
• Mat & dryck: Stor tapasbuffé & tömning av baren.
• Earlybird-pris: 350 kr för mat & musikbiljett, gäller om du bokar innan 10 december
• Biljetter: Förbokas och betalas på hemsidan under “boka bord”.
Glöm inte att bjuda med släkt och vänner för en oförglömlig kväll i Borsthusens, Varmt välkomna!
Nyårsmeny för avhämtning 31 december
Soppa på havskräfta och blåmussla, sallad på hummer och räka, chutney på äpple, krispig gurka, saltbakad gulbeta & dill
Oxfilé, potatisterrine, rödvinsky, kryddsmör, sotade lökar
Creme de pot au chocolate, björnbärskola lättvispad grädde & rostad vit choklad
Dryckestips
Champagne Olivier Herbert nr 73753
Förrätt
Bernard Defaix Chablis Cote de Lechet Premier Cru nr 90088
Varmrätt
PSI nr 92317
Dessert
Maddena Recioto della Valpolicella Classico nr 73768
Vegetarisk meny
Jordärtskockssoppa med purjolök & trattkantareller
Saltbakad rotselleri med smörstekt vildsvamp, brysselkål, rotselleripuré, frasigt ägg & syrad morot. Dessert enligt meny
Creme de pot au chocolate, björnbärskola lättvispad grädde & rostad vit choklad
695 :-
Abonneringar
Vi har ett par abonneringar kvällstid i vinter som kan vara bara att känna till.
25 november, 29 november, 6 december, 7 december 13 december (endast lunch), 14 december
Om oss
Restaurangen drivs av hyggliga människor med olika bakgrund, men med ett gemensamt och brinnande intresse för god mat & dryck. Vi vill dela med oss av en välkomnande atmosfär med högt i tak. Ständigt under utveckling och med en ambition att erbjuda en solid matupplevelse.
Vi lyfter gärna hantverket. Råvaran hanteras med flinka fingrar och stor respekt, men mat ska inte vara komplicerad och ska heller inte överanalyseras. Mat ska helt enkelt vara god och ätas tillsammans med människor man tycker om.