Konsthall

Konsthall

Pumphuset Konsthall drivs av Borstahusens Konstförening som är en av de största ideella konstföreningarna i landet. Med sitt fantastiska läge direkt vid Öresunds strand har konsthallen en enastående utsikt över havet och de omgivande kuststräckorna. Det öppna läget ger ett unikt ljus som också är en del av upplevelsen. Arkitekturen är stram och strikt. Väggarna täckta med råspont, något som ytterligare framhäver konstnärernas verk.

Omnämnande i världen...

Konsthallen beskrivs som en av Sveriges 10 bästa, läs mer här >>

Pumphuset, en turistpärla i Skåne kan du läsa mer om här >>

 

theculturetrip.com kan vi läsa följande: 

I Sverige finns några av världens finaste konsthallar/gallerier.  Trots stor respekt för traditionell konst är det i den moderna konsten svenskarna verkligen utmärker sig, både som utövare och finsmakare. Pumphuset Konsthall i Borstahusen finns med bland de 10 bästa i Sverige. 

Pumphuset Konsthall ligger ungefär halvvägs mellan Malmö och Helsingborg, i det pittoreska fiskeläget Borstahusen. Det innehåller en permanent utställning om byn, likaväl som en av Sveriges bästa konsthallar, belägen alldeles vid vattenbrynet.  

Om ni förväntar er några turistiska marinmålningar, tänk igen – detta är måhända en pittoresk och charmig liten by men liksom i övriga Sverige tas konst på största allvar. (Judi Lembke)

I VOUGE, augusti 2017, skrev Matilde Wegerland:

Guide till Sveriges charmiga, avslappnade sydligaste landskap: Skåne

Medan de flesta besökare dras till Stockholm, Gotland, eller landets många idylliska öar tycks en plats fattas på besökarnas lista: Skåne.

En Skånepärla som inte får tillräcklig uppmärksamhet är Pumphuset i Landskrona, och det är troligen för att lokalbefolkningen vill hålla den för sig själv. Beläget alldeles vid vattenbrynet, erbjudande både lockande fiskrätter och utomordentliga fotoutställningar, är detta ett måste-besök.

(I konsthallen visas konst av alla de slag, textil, foto, måleri, grafik, skulpturer mm men just när journalisten var här visades en fotoutställning)