• konsthallen940

Konsthall

Pumphusets konsthall drivs av Borstahusens Konstförening som är en av de största ideella konstföreningarna i landet. Med sitt fantastiska läge direkt vid Öresunds strand har konsthallen en enastående utsikt över havet och de omgivande kuststräckorna. Det öppna läget ger ett unikt ljus som också är en del av upplevelsen. Arkitekturen är stram och strikt . Väggarna täckta med råspont, något som ytterligare framhäver konstnärernas verk.

Utställningar 2017

11/2 – 26/3 Birgitta Nelson Clauss textilkonst
1/4 – 14/5 Ulrica Hydman Vallien glas, måleri
20/5 – 2/7 Nino Ramsby bildkonst
8/7 – 27/8 Birgitte Söndergaard måleri
2/9 – 21/10 Kacper Kowalski fotokonst
  Landskrona Fotofestival  
28/10 – 17/12 Agneta Hemert måleri, teckning
  Berit Fradera måleri, teckning
  Bianca Maria Barmen skulptur, måleri
  Norbert Robles måleri, grafik
  Fröfabriken Creatice Space

DRAGNINGSLISTA konstlotteriet 2016 »

Tidigare utställningar »    Borstahusens Konstförening »     Kontakt och öppettider »    

Följ oss på:    Facebook »      Instagram »     Pinterest »

Konsthallen i Pumphuset – utsedd till en av Sveriges 9 bästa konsthallar

I hård konkurrens bland Sveriges väletablerade och offentligt- eller privatfinansierade konsthallar finns en uppstickare. En ny aktör på kulturscenen – som nu sätter Borstahusen och Landskrona på Sveriges kultur- och konstkarta. Dessutom en aktör som, till skillnad från de övriga, drivs helt med ideella krafter av en entusiastisk konstförening.

Tidskriften Disajn har gett en jury bestående av åtta tunga konstexperter uppdraget att utse de bästa konsthallarna och konstmuseerna i Sverige under 2006. I en första ranking plockades 25 st museer och konsthallar ut runt om i Sverige. Utifrån denna lista nominerades de 12 främsta och dessa utsattes för en tuff jurybedömning.

Kriterierna var tillgänglighet, öppethållande, publikvänlighet, graden av aktivitet under året, byggnadens utseende invändigt och utvändigt, dvs arkitekturen, nyhetsmässighet samt mediaaktivitet. Varje jurymedlem poängsatte de nominerade där Pumphusets konsthall kom på en oerhört hedrande niondeplats. Flest poäng fick Magasin 3 i Stockholm. Dunkers Kulturhus stod sig också väl i konkurrensen och kom på en fjärde plats.

Konstvärlden & Disajn nr 1 2007

 pumphuset_kvall