Konsthall

Konsthall

Välkommen på VERNISSAGE den 9/9 >>

Aktuell utställning >>

Öppettider/Hitta hit >>

Pumphuset Konsthall drivs av Borstahusens Konstförening som är en av de största ideella konstföreningarna i landet. Konsthallen har utnämnts till en av Sveriges främsta. Sex utställningar om året med Skandinaviens ledande samtidskonstnärer har etablerat Pumphuset Konsthall som en institution i konstvärlden.

Omnämnande i världen

Artikel i tidningen Turist >>

...och på nätet:

theculturetrip.com kan vi läsa följande: 

I Sverige finns några av världens finaste konsthallar/gallerier.  Trots stor respekt för traditionell konst är det i den moderna konsten svenskarna verkligen utmärker sig, både som utövare och finsmakare. Pumphuset Konsthall i Borstahusen finns med bland de 10 bästa i Sverige.

Pumphuset Konsthall ligger ungefär halvvägs mellan Malmö och Helsingborg, i det pittoreska fiskeläget Borstahusen. Det innehåller en permanent utställning om byn, likaväl som en av Sveriges bästa konsthallar, belägen alldeles vid vattenbrynet.

Om ni förväntar er några turistiska marinmålningar, tänk igen – detta är måhända en pittoresk och charmig liten by men liksom i övriga Sverige tas konst på största allvar. (Judi Lembke)

VOUGE, Matilde Wegerland:

Guide till Sveriges charmiga, avslappnade sydligaste landskap: Skåne

Medan de flesta besökare dras till Stockholm, Gotland, eller landets många idylliska öar tycks en plats fattas på besökarnas lista: Skåne.

En Skånepärla som inte får tillräcklig uppmärksamhet är Pumphuset i Landskrona, och det är troligen för att lokalbefolkningen vill hålla den för sig själv. Beläget alldeles vid vattenbrynet, erbjudande både lockande fiskrätter och utomordentliga fotoutställningar, är detta ett måste-besök.

(I konsthallen visas konst av alla de slag, textil, foto, måleri, grafik, skulpturer mm men just när journalisten var här visades en fotoutställning)

Vimmel i Svensk damtidning

Vad ska finnas på Svensk Damtidnings vimmelsidor om inte Borstahusens Konstförenings vernissage…